Weiner Leó Énekes Iskola

A Budapesti Énekes Iskola 1984-ben jött létre Óbudán, Dobszay László kezdeményezése folytán, s ennek albertfalvi tagozataként 1993-ban az az együttes, amely most felvette a Weiner Leó Énekes Iskola nevet, mivel szervezetileg kezdettől fogva a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium intézményéhez tartozik. Ezt kezdetben Bubnó Tamás, majd Nemessányi Éva, Mezei János vezette, jelenleg pedig a művészeti vezető Csonka Szabina Babett.

A 30-35 fős társulat mára a főváros jelentékeny koncertező együttesévé nőtte ki magát. Az énekes iskolák oktatási formájának lényege a rendszeres egyházzenei szolgálat ellátása - szentmisén, vesperáson, egyházzenei áhítatokon, kórustalálkozókon -, valamint az önálló művészi tevékenység (professzionista hangszeres zenészek bevonásával).

Ezen oktatási szisztéma sikerét jelzi, hogy egyrészt a Művelődési Minisztérium az énekes iskolás oktatási formát felvette a hivatalosan választható tagozatok közé, másrészt hogy Budapesten és környéken több, más énekes iskola is alakult: a Szent István, a Budai Ferences Szent Angéla, a Zsámbéki és Torbágyi Énekes Iskolák.

A Fények Ünnepei - rendhagyó egyházzenei és kántorkoncerten a Weiner Leó Énekes Iskola a 35 fős kórusával (Csonka Szabina Babett kórusvezetésével), és Dóczy Bence Ambrus szólót furulyázó kisfiúval lép fel. Orgonán kísér: Mezei János.